Velg type behandling

Medisinsk peeling

Bellaklinikken Kristiansand tilbyr kjemisk peeling tilpasset våre kunders ønske og behov.

Ved å benytte naturlige syrer, stimuleres huden til fornyelse og revitalisering. Denne prosessen kalles eksfoliering. Metoden har lang tradisjon og regnes for å være meget trygg.

Peeling finnes i ulike former og styrker. Felles for dem alle er at gamle og døde hudceller brytes ned for å gi plass til unge og nye celler. Prosessen fungerer på ulike nivåer i huden; overfladiske , mellomdype og dype. Jo dypere peeling desto lenger tilhelingstid.

Ved Bellaklinikken Kristiansand tilbyr vi peeling med ulike naturlige syrer og ekstrakter.


Leverflekker

Huden endrer seg konstant. Den preges av alder, sol, klima, kosthold, røyk og alkohol. Det er vanlig at det oppstår hudforandringer. Dette kaller man hudlesjoner. En meget vanlig type hudlesjon er solflekker, også kalt leverflekker eller lentigines. Disse er harmløse flekker, men øker ofte i størrelse og pigmentering. Derfor kan de fort bli skjemmende dersom de oppstår på utsatte steder, som i ansikt, på hals eller bryst. Ved Bellaklinikken i Kristiansand tilbyr vi fjerning med frysing eller etsing. Dette kan gjerne kombineres med en kjemisk peeling for et best mulig resultat.


Hvite nupper

Milier er små cyster under huden som er veldig vanlige. De ses som 1-2 mm hvite til gule opphevninger/prikker under huden. De ligger under det øverste hudlaget.

Kan milier behandles?
De kan bli fjernet av vår lege. Et lite stikk på cysten, for deretter å presse cysten ut. Dette er en enkel prosedyre, som tar kort tid. Det trengs ingen bedøvelse. Alternativt kan den fjernes ved forsiktig å varme den opp, og deretter presses cysten ut.


Hormonpigmentering

Melasmer er en vanlig tilstand som gir økt mengde pigment i ansiktet. Typisk for Melasma er symmetrisk brun pigmentering i ansiktshuden. Det rammer vanligst kinnene, overleppen og pannen. De fleste får økte plager om sommeren, og merker avbleking av hyperpigmentering om vinteren.

Den viktigste behandlingen ved Melasma er å unngå soleksponering. Alle bør bruke solbeskyttelse med høy faktor som beskytter mot både UVA- og UVB stråler. Ingen behandling vil være effektiv om man ikke følger dette rådet. Flere ulike behandlingsmetoder kan brukes for å forbedre brunfargen.


Strekkmerker

Det finnes dessverre få effektive behandlinger for strekkmerker, men en del hudpleieprodukter/peelinger og enkelte laser- og IPL-behandlinger kan bidra til at strekkmerkene blir mindre synlige.

Forandringer i huden som oppstår når den får strekk som for eksempel ved graviditet og i pubertetsfasen når man vokser raskt er relativt vanlig. Strekkmerker er også vanlig hos overvektige personer. De vanligste områdene man får slike merker er innsiden av låret, på setet, nedre del av ryggen, magen, brystene og øvre del av armene.

Når det gjelder gravide kvinner, vil ca 50% få strekkmerker. De forekommer også hos menn, og spesielt er de vanlig hos menn som trener mye, som eks. kroppsbygging, men kan også oppstå på grunn av et genetisk komponent.

Bellaklinikken benytter bl. a Cosmopeel.

Dette er en medium dyp peeling med relativt kort nedetid. Cosmopeel er en TCA basert peeling som er velegnet til behandling av voksen, aldrende, solskadet hud, tap av elastisitet og kollagen, arr, rynker og usunn livsstil som har satt sitt preg. Cosmopeel kan være effektiv på strekkmerker.


Spildelårer

Mange kvinner og menn er plaget av skjenerende blodårer i huden. Blodårene har utvidet seg fra sin opprinnelige størrelse og fremstår sprengte og ødelagte. Spindelårer er de små blodårene fra 0-3 mm. Ofte kalles disse for sprengte blodårer. Det tekniske navnet er telangietasier. Disse må ikke forveksles med større utvidede blodårer på lår og legger som kalles åreknuter. Små og mellomstore blodårer kan effektivt fjernes ved Bellaklinikken med enten elektrolyse eller skleroterapi.

Spindelårer er de små blodårene fra 0-3 mm. Ofte kalles disse for sprengte blodårer. Det tekniske navnet er telangietasier. Disse må ikke forveksles med større utvidede blodårer på lår og legger som kalles åreknuter.

Åreknuter er større utvidede vener, typisk på legger og lår. Disse leder blod til større venesystemer i buk- og brysthule. Det tekniske navnet på åreknuter er variser.

Spindelårer opptrer gjerne i klaser eller de kan være spredt jevnt utover huden. Fargen kan variere fra røde, til mørkeblå eller fiolette. På lys nordisk hud blir de godt synlige, og mange vegrer seg for å gå i skjørt eller skjorts på grunn av dette. Omkring halvparten av befolkningen har spindelårer i større eller mindre grad.

Hva er årsaken til spindelårer?
Som regel er spindelårer i huden et uskyldig og naturlig fenomen. Genetikk, alder, sol, svangerskap, statisk arbeid, hormoner og alkohol øker forekomsten.

Hos enkelte utvikles spindelårer som et resultat av at klaffene i venene i bena er utvidede og ødelagte. Da har man gjerne tegn på tykkere åreknuter, og er ofte plaget med hevelse i bena. Disse pasientene bør behandle sine åreknuter før de behandler spindelårer for å unngå at spindelårer kommer tilbake.


Åreknuter

Vener er navnet på blodårene som fører blod tilbake til hjertet. Åreknuter er større utvidede vener, typisk på legger og lår. Disse leder blod til større venesystemer i buk- og brysthule. Det tekniske navnet på åreknuter er variser. Slike åreknuter kan gi hevelse I huden, ubehag og noen ganger utslett.

Skleroterapi eller sclerosering som det også kalles, vil si å fjerne blodårer på lår og legger ved hjelp av injeksjon av et lokalirriterende stoff i blodkaret. Metoden er velkjent, effektiv og trygg, og mye brukt på klinikker og sykehus i mange år. De som er godt egnet for behandlingen, får som regel et godt og varig resultat. Selve behandlingen er lite smertefull, og nålen som benyttes er tynn og liten. Dette er en god og trygg behandling som gir raske resultater. Det er få og små bivirkninger, sånn som rødhet I huden og små blåmerker. Dette forsvinner stort vanligvis innen få dager. Det kan noen ganger være igjen rester av blodkaret noen måneder, før det forsvinner helt.


Skleroterapi

Skleroterapi eller sclerosering som det også kalles, vil si å fjerne overfladiske spindelårer på lår og legger ved hjelp av injeksjon av et lokalirriterende stoff i blodkaret. Metoden er velkjent, effektiv og trygg, og mye brukt på klinikker og sykehus i mange år. De som er godt egnet for behandlingen, får som regel et godt og varig resultat. Selve behandlingen er lite smertefull, og nålen som benyttes er tynn og liten. Dette er en god og trygg behanding som gir raske resultater. Det er få og små bivirkninger, sånn som rødhet I huden og små blåmerker. Dette forsvinner stort vanligvis innen få dager.