Velg type behandling

Elektrolyse og diatermi

Egentlig er den korrekte hovedbetegnelsen elektrologi, men lekfolk bruker ofte betegnelsen elektrolyse.

Enkelt sagt sendes strøm inn i huden for å ødelegge uønsket vev.

Behandlingen brukes ofte i medisinsk og kirurgisk terapi. I estetisk sammenheng bruker man diatermi til å fjerne ujevnheter, utvekster og misfarginger i huden. Pigmentflekker, vorter, aldersflekker, talgkuler og spindelårer lar seg effektivt fjerne ved denne metoden.


Føflekker

Bellaklinikken i Kristiansand tilbyr fjerning av føflekker. Føflekker er pigmentforandringer i huden og er ofte helt ufarlige. Føflekker utvikler seg i barndom og voksenliv, for deretter å reduseres ettersom vi eldes. Dersom føflekker endrer farge, vokser, er asymmetriske og/eller får hevet overflate, bør du oppsøke lege. Dette for å utelukke hudkreft. Det er ofte lurt å fjerne mistenkelige føflekker så du slipper å bekymre deg unødig.

Fjerning av føflekker utføres av erfaren lege. Med presisjon fjerner man kun nødvendig vev, slik at du oppnår et best mulig kosmetisk resultat . Din sikkerhet og helse er vår høyeste prioritet. Ved Bellaklinikken i Kristiansand sender vi derfor alle føflekker inn til mikroskopisk undersøkelse, såkalt histologi.


Aldersvorter

Seborroiske keratoser som også kalles senilvorter eller aldersvorter, forekommer hyppig etter 30 – 40 års alder. Tilstanden er i stor grad genetisk betinget. Lesjonene er brune, viskelæraktige, forholdsvis myke og det forekommer gjerne flere i samme område i varierende størrelse. Hyppigste lokalisasjon er overkropp og ansikt. Talgvorter er ikke farlige og trenger strengt tatt ikke fjernes. Likevel synes mange pasienter at de er sjenerende eller skjemmende og ønsker derfor behandling.

Ved Bellaklinikken Kristiansand utfører vi behandlingen i lokalbedøvelse eller såkalt EMLA- anestesi. Det betyr at man enten setter injeksjon med bedøvelsesvæske etter at kremen har virket på huden et par timer. Selve fjerningen skjer ved såkalt curettage og kryoterapi. Det betyr at man først høvler vorten ned for deretter å fryse sårflaten sekundært. Behandlingen etterlater et lite sår med skorpe som forsvinner i løpet av 1-2 uker.


Kjønnsvorter

Kjønnsvorter (kondylomer) er vortelignende knopper som skyldes infeksjon med humant papilloma-virus (HPV). De sitter spesielt på kjønnsorganene og ved endetarmsåpningen.

Det finnes ingen behandling som med sikkerhet fjerner kondylomer. Du kan selv pensle dem morgen og kveld tre dager i strekk hver uke med en podofyllotoksin-oppløsning som hemmer celledelingen i huden som behandles.

Imiquimod stimulerer immunforsvaret. Det fås som en krem som du skal smøre på kondylomene tre ganger i uken.

Kondylomene forsvinner som regel under en av disse behandlingene, men en del kommer igjen. Hvis lokal behandling ikke hjelper, kan du få fjernet kondylomene ved at legen fryser, klipper eller brenner de vekk, eventuelt med laser. Men også ved disse behandlingene er det risiko for at kondylomene kommer igjen.


Hudfliker

Skin tags er små og helt ufarlige hudtagger, hudfliker, som er festet til huden med en tynn stilk. De er svært vanlige, og på fagspråket kalles de Acrochordon.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hudfliker.


Kirsebærflekker

Dette er små blodårenøster under huden som ikke fører til noe ubehag. Navnet kommer av at de likner på små kirsebær. De går også under navnet Campell de Morgan spots. De er ufarlige og veldig vanlige. De anses som en del av normal aldersprosess, og man får ofte flere jo eldre man blir. De som har tendens til å danne slike forandringer i huden begynner gjerne å få dem i en alder av 30-40, og så får man flere etter hvert. De kan komme nesten hvor som helst på huden.

Bellaklinikken fjerner disse enkelt med laser eller diatermi. Resultatet er som regel meget bra og gir sjeldent arr. Det kosmetiske resultatet blir som regel meget bra av denne behandlingen.


Gule flekker

Xantelasmer er gulhvite fettavleringer på øyelokkene. Tilstanden er noe vanligere hos kvinner enn hos menn. Xantelasmer kan hos enkelte indikere høyt kolesterol, dette bør alltid undersøkes for ordens skyld. De fleste som oppsøker Bellaklinikken gjør dette av kosmetisk besvær. Diagnosen stilles ved undersøkelse hos vår lege.

Bellaklinikken benytter flere metoder, mest brukt er diatermi og laser. Man også pensle xantelasmene med TCA. Det kostemiske resultatet er vanligvis meget tilfredsstillende.

De kan komme tilbake. Behandlingen kan da gjentas.