Velg type behandling

Solskadet hud

Bellaklinikken tilbyr vurdering og behandling av solskadet hud. Vår lege vil vurdere huden, og gi en diagnostikk av hudforandringer. Spesielt viktig er å utelukke forstadier til hudkreft. Ufarlige og kosmetisk skjemmende solskader som pigmentflekker, synlige blodårer, rynker og ujevn pigmentering i huden kan vurderes for laserbehandling.

Intenst pulset lys – IPL
Pulset karlaser til fjerning av overfladiske blodkar. Brukes i utvalgte tilfeller for fjerning av overfladiske blodkar. Laseren sendes inn et sterkt lys med høy energi som blir tatt opp av de røde blodcellene.

Laser peeling
Vår mest populære behandling der vi benytter ulike bølgelengder lys for å jevne ut hudfargen. Målrettet reduksjon av uønskede leverflekker, hyperpigmentering og synlige blodkar i en og samme behandling.

CO2 fraksjonert laser
Ablativ fraksjonert CO2 behandling for bedring av fine linjer og hudforbedring. En må påregne tilhelingstid på 5-7 dager.


Utvekster

Det er en lang rekke utvekster i huden som kan behandles med laser. Bellaklinikken har tilgjengelig flere teknologier for best mulig resultat.

Utvekster i huden
Ved alle utvekster i huden må man først vurderes av vår lege med tanke på type og årsak. Valg av behandling avgjøres på grunnlag av dette.

Talgkjertelhyperplasi
Små ansamlinger av talg i panne og ansikt. Kan fjernes raskt og effektivt med CO2 fraksjonert punktbehandling. 1-2 behandlinger kan være nødvendig.

Penile papler
Små kuler på kanten av penis hos menn. Kan fjernes raskt og effektivt med Ablativ CO2 punktbehandling.1-2 behandlinger kan være nødvendig. Diatermi kan også brukes. Dette er en elektrokirurgisk metode som er effektiv og trygg.

Angiofibromer
Røde harde knuter på nesen. Kan fjernes raskt og effektivt med CO2 fraksjonert punktbehandling, kombinert med IPL. 1-2 behandlinger kan være nødvendig.

Talgvorter
Kan fjernes med laser, curettage eller diatermi.

Vorter
Vorter av alle typer lar seg lett fjerne med laser eller diatermi. Kjønnsvorter, condylomer, er også velegnet for disse behandlingsformene.

Skin tags
Små hudfliker på hals og under armer. Fjernes raskt og effektivt med diatermi.


Pigmentflekker

Bellaklinikken har spesialisert seg på behandling av pigmentflekker. Etter vurdering og diagnostisering hos lege setter vi opp en behandlingsplan for deg.

Kan alle typer pigmentflekker behandles?
Nei. Det finnes en lang rekke ulike årsaker til pigmentflekker. Leverflekker, solutløst hyperpigmentering, talgvorter og fregner egner seg spesielt godt til fjerning med laser. Medisinske tilstander som melasma egner seg bedre til avbleking med reseptbelagte kremer. Vår lege vil her komme med en vurdering og tilrådning.

IPL -Intenst pulset lys
Avansert behandling som bruker ulike bølgelengder avhengig av type pigmentflekk. Svært effektiv metode mot leverflekker og solutløst hyperpigmentering i ansiktet, på bryst og hender. Man kan behandle hele ansiktet på 15 minutter. Behandlingen egner seg for norsk til asiatisk hud, men kan ikke nyttes ved mørkere hudtype.

Q-switchet Nd:YAG
Dypere behandling som kan fjerne leverflekker og visse typer mørke fødselsmerker.

Laser peeling
Vår mest populære behandling der vi benytter ulike bølgelengder lys for å jevne ut hudfargen. Målrettet reduksjon av uønskede leverflekker, hyperpigmentering og synlige blodkar i en og samme behandling.

CO2 fraksjonert laser
Ablativ fraksjonert CO2 behandling for bedring av fine linjer og hudforbedring. En må påregne tilhelingstid på 5-7 dager.


Rynker

Laserbehandling er en utmerket metode som alternativ til kirurgiske inngrep. Bellaklinikken har ulike metoder for å redusere fine linjer og rynker.

Avansert behandling som bruker ulike bølgelengder avhengig av type pigmentflekk. Svært effektiv metode mot leverflekker og solutløst hyperpigmentering i ansiktet, på bryst og hender. Man kan behandle hele ansiktet på 15 minutter. Behandlingen egner seg for norsk til asiatisk hud, men kan ikke nyttes ved mørkere hudtype.

Teknologien ble først beskrevet av Huzaira i 2003, og senere videreutviklet av Manstein ved Harvard. Målet med fraksjonert laserteknologi er å lage hundrevis av små hull i huden, med uberørt hud mellom hvert hull, såkalte micirothermal treatment zones. Etter behandlingen skjer en reparasjonsprosess med påfølgende oppstramming av huden og reduksjon av fine linjer. Behandlingen egner seg best for de med lys hudtype. En må påregne tilhelningstid på 5-7 dager. Huden er noe mer rød enn normalt noen måneder i etterkant. Fullt resultat ses først etter 4-6 måneder.


Arr

Bellaklinikken tilbyr behandling av aknearr og arrkorreksjon med laser.

Fraksjonert CO2 laser
Avansert behandling som bruker ulike bølgelengder avhengig av type pigmentflekk. Svært effektiv metode mot leverflekker og solutløst hyperpigmentering i ansiktet, på bryst og hender. Man kan behandle hele ansiktet på 15 minutter. Behandlingen egner seg for norsk til asiatisk hud, men kan ikke nyttes ved mørk hudtype.

Gullstandarden for behandling av arr etter kviser. Laseren sender ut tusenvis av mikroskopiske punkter som varmer opp huden i mikrometer store punkter. Ved bruk av en CO2 laser kan man påregne en betydelig forbedring av tynne arr. Dypere arr kan trenge flere behandlinger. Effekten av behandlingen kommer gradvis over en periode på 4-6 måneder, og man må påregne en tilhelningstid på 5-7 dager. Huden vil i månedene etter behandlingen være noe mer rødfarget enn vanlig.

IPL – Intenst pulset lys
Karlasere som brukes for å redusere rødhet i arr. Kan kombineres med annen behandling.

Microlaser peel
Overfladisk resurfacing som egner seg for tynne arr i ansiktet. En må påregne tilhelingstid på 4-7 dager.

Hudkirurgi & fillere
Vår lege tilbyr også behandling av ice pick arr og nedsunkne arr kirurgisk eller med fillere.

Kortison Fortykkede arr og kelloide arr behandles best med kortisoninjeksjoner


Arr og arrkorreksjon

Bellaklinikken Kristiansand tilbyr mindre / moderate arrkorreksjoner. Først undersøker vi arret / arrene du ønsker å korrigere og gjør så en individuell vurdering av mulig behandling og hvilket resultat man kan forvente.

Arr er en svært kompleks gruppe av tilstander som varierer fra små kirurgiske arr til omfattende arr etter skader. Behandlingen og forventet resultat vil det derfor være helt umulig å si noe om på et generelt grunnlag. Det foreligger store individuelle forskjeller. Genetiske forutsetninger og miljøpåvirkning vil i stor grad påvirke resultatet etter behandling. Dertil vil det være betydelige individuelle forskjeller når det gjelder hvordan arr utvikler seg. Noen har for eksempel en tendens til å lage svært stygge og omfattende arr (arrhypertrofi og keloid). Det er også store forskjeller i arrutvikling avhengig av hvor på kroppen arrene sitter.

Har du store arrområder etter for eksempel brannskader og selvskading, anbefaler vi at du henvender deg til en plastikkirurgisk avdeling ved et offentlig sykehus.


Arr etter acne

Hva er arr etter kviser?
Arr etter kviser er vanligst hos de med uttalt akne over lang tid. Det kan imidlertid komme etter relativt milde kviseplager, og hos de som er arvelig disponert. Om man har kviser og tegn til kvisedannelse er det viktig å oppsøke en hudlege, da behandling av kviser er enklere enn behandling av arr. Kliniske studier har vist at rundt 1 % av befolkningen har arr etter kviser. Akne arr er vanligst ved tinning, kinn og hake. De kan ha ulik form; være opphøyde (hypertrofiske) eller nedsunkne (atrofiske & dype arr). Lett arrdannelse kan bedres spontant med tiden, mens uttalt arrdannelse blir ofte mer synlig.

Ved Bellakilinikken behandler vi aknearr med en kombinasjon av flere typer behandling. Ved dype arr brukes også en kirurgisk teknikk hvor man løsner arret fra underliggende hudlag slik at det blir mer jevnt med hudens nivå. En slik behandling kalles subsisjon.

Denne typen behandling kombineres gjerne med microneedling, en teknikk hvor en meget tynn nål stikkes gjentatte ned i arret. Dette stimulerer huden til å reparere og normalisere seg.

Man kan gjerne bruke filler og TCA-peeling for å bedre resultatet ytterligere.

Når arrene er hypertrofiske kan små injeksjoner med kortison være en mulighet.


Tatoveringer

Bellaklinikken tilbyr fjerning av tatovering med laserbehandling.

Fjerning av tatoveringer
Med siste laserteknologi kan man knuse pigmentet i tatoveringer for permanent fjerning. Behandlingen utføres i lokalbedøvelse. Laserpigmentet knuses under huden, og fraktes deretter gradvis bort av hvite blodlegemer.

Q-switchet Nd:YAG
Til tatoveringsfjerning benyttes en Q-switchet laser som har god selektivitet på tatoveringer med minimal skade på huden ellers.

Antall behandlinger
Antall behandlinger vil avhenge av lokalisasjon, størrelse og alder på tatoveringen. Behandlingen bør ideelt sett gjentas hver 6 – 8 uke. En kan aldri garantere at tatoveringer forsvinner fullstendig. For amatørtatovering vil de fleste trenge 4-8 behandlinger, mens profesjonelle tatoveringer krever 6 – 10 behandlinger.


Laserpeel

Laserpeeling er en av våre mest populære behandlinger for en generell hudforbedring i ansikt og på kropp.

Hva er Laser peeling?
Behandlingen kombinerer ulike bølgelengder for å gi en pen hudfarge, utjevne pigmenteringer og fjerne blodkar. Behandlingen stimulerer også kollagenproduksjon som kan bedre fine linjer. Behandlingsmetoden har som mål å forbedre hudens tone og overflatedefekter tilknyttet aldring og soling.

IPL
Valg av bølgelengder vil gjøres av vår lege. Etter behandlingen vil man oppleve noe rødhet og hevelse noen dager. Pigmentflekker blir mørkere, og eksfolierer etter 7-10 dager. En kan sminke seg dagen etter behandlingen. Etter behandlingen vil huden se yngre ut og få en jevnere tone og struktur.